Plaza (Ciocana)

Informație

Centrul comercial “Plaza”, pe strada. A. Russo Chișinău

 

 

Cadrului centrului comercial constituie 38.5 x 53.5m (garduri de perete) panouri de perete, izolatie cu – vata minerala de 100 mm grosime.

Cadrul clădirii – este efectuat din metal. Coloana din grila de 6,0 x 8,0 m. O partea a clădirii marcata 12 x 31.5 m – cu trei etaje + subsol în jurul valorii de 3.200.  Inălțimea etajului (I) – 4,5 m, Inălțimea etajului (II) – 3,3 m, Inălțimea etajului (III) – 3,0 m

În subsol, la etajele II și III sunt birouri de administrare – descărcare a mărfurilor, depozitare, facilități.

O parte a clădirii, are dimensiunile de 41 x planului 31.5 m – duplex. Inălțimea de 4,5 m al doilea etaj este acoperit cu structuri metalice.

La etajul I functioneaza un supermarket “Green Hills”, o farmacie, o banca. La etajul II – functioneaza ”Alina Electronic”, “Green Hills”, produse cosmetice.

Acoperiș cu forma ascuțita. Acoperire – panouri pentru acoperișuri, izolații – vata minerala 120 mm grosime.

 

Sprijin de inginerie și de comunicare.

Ascensoare.

Transport de mărfuri prin intermediul unor ascensoare de marfă ce transportă o capacitate de 1000 kg. Pentru transportul vizitatorilor  este instalată  o scară rulantă.

 

Electricitate.

Alimentarea centrului de putere prin linii de două cabluri de la statiunea № 983, cu doua transformatoare de putere de 630 kVA fiecare.

 

Încălzire, ventilație, aer condiționat.

Pentru încălzirea apei și spațiului pe perete sunt montate cazane cu capacitate de 45 kW.

Instalatiile condiționare (încălzire, răcire), sunt instalate pe acoperiș, cu o capacitate de 2 unități de 240 kW, 2 unit – 150 kW, 90 kW 1 unitate

 

Apă și canalizare.

Sursa de apă este rețeaua existentă de conducte de apă Ø 300 mm pe str. Ginta Latina. Rețea inel. Apelor menajere și a deșeurilor industriale deversate în rețeaua urbană existentente pe str. Ginta Latina.